Επιχορήγηση 100.000 ευρώ στον Δήμο Γόρτυνας – Δήλωση Λ. Αυγενάκη

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε επιχορήγηση για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της Ιεράς Μονής Κουδουμά.

H επιχορήγηση του Δήμου Γόρτυνας, ύψους 100.000€ είναι για την προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος, δομικού πλέγματος και αδρανών υλικών για την ενίσχυση της προσβασιμότητας και τη συντήρηση της υδατοδεξαμενής της Ιεράς Μονής.

Για για την επιχορήγηση του Δήμου Γόρτυνας ο Υφυπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία ενέκρινε σημαντική επιχορήγηση του Δήμου Γόρτυνας, ύψους 100.000€ για την προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος, δομικού πλέγματος και αδρανών υλικών για την ενίσχυση της προσβασιμότητας και τη συντήρηση της υδατοδεξαμενής της Ιεράς Μονής Κουδουμά, συντελεί στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της Μονής, αλλά και της διαβίωσης του Ηγουμένου, Αρχιμανδρίτη Μακαρίου, αλλά και των μοναχών, που προσφέρουν σπουδαίο πνευματικό έργο.

Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη για την άψογη συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει όλο αυτό το διάστημα, λύνοντας καίρια ζητήματα των περιοχών του Νομού Ηρακλείου.

Ο Γενικός Γραμματέας άλλωστε, έχει ενδιαφερθεί έμπρακτα στο παρελθόν για την περιοχή και υπήρξε αποτελεσματικός αντίστοιχα και στο πρόβλημα της ηλεκτροδότησης της γεώτρησης στην Ιερά Μονή Κουδουμά για άντληση νερού.

Η Κυβέρνησή μας καθημερινά και αδιάλειπτα καταβάλλει με πράξεις κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη λειτουργικότερη διαβίωση των συμπολιτών μας».