Επίστροφή στο Πρώτο Σκαλί για τον Παραολυμπιονίκη Μανώλη Στεφανουδάκη

Με εντυπωσιακή επίδοση, ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ο καταξιωμένος Έλληνας παραολυμπιονίκης στον ακοντισμό F54, ανέβηκε εκ νέου στο πρώτο σκαλί του βάθρου, αφού από το 2017 δεν είχε ξανά κατακτήσει αυτή τη θέση. Αυτό αποτελεί το πέμπτο μετάλλιο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ ταυτόχρονα είναι το τρίτο χρυσό του.

Ο Στεφανουδάκης, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Παρίσι, ξεκίνησε τον αγώνα με βολή που έφθασε τα 25.46μ, ενώ η μεγαλύτερη επίδοσή του καταγράφηκε στα 29.17μ. Οι διαδοχικές προσπάθειές του ακολούθησαν με άκρως αξιοσημείωτα αποτελέσματα: 25.46μ – 28.61μ – 28.62μ – 28.80μ – 28.70μ – 29.17μ.

Πίσω του, το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Λάντισλαβ Κούκραν από τη Σλοβακία, που παρά τις επιδεικνύμενες προσπάθειες δεν κατάφερε να ρίξει πιο μακριά το ακόντιο, καταλήγοντας στα 28.94μ. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Αμπισέκ Καμολί από την Ινδία, με βολή στα 24.16μ.

Ο χρυσός Στεφανουδάκης, με την τελευταία του νίκη, αξιοποίησε την ευκαιρία να εξασφαλίσει μία ακόμη παραολυμπιακή πρόκριση για την Ελλάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε πέντε. Αυτή η επιτυχία καταδεικνύει την αξία και τη δύναμη της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας στον ακοντισμό.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση