Επιτυχημένο το 2ο Παραολυμπιακό Πανόραμα στο Δημοτικό Στάδιο Μοιρών

Στις 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το Παραολυμπιακό Πανόραμα στο Δημοτικό στάδιο Μανώλης Στεφανουδάκης Μοιρών, με τη συμμετοχή περίπου 500 μαθητών από 10 σχολεία της περιοχής της Μεσαράς. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των νέων σχετικά με τα Παραολυμπιακά αθλήματα και τη σημασία της συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρίες στον αθλητισμό.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις από διάφορα Παραολυμπιακά αθλήματα, όπως ακόντιο, κορίνα, σφαίρα, ποδόσφαιρο τυφλών και χειρήλατο ποδήλατο. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, κατανόησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Παραολυμπιονίκες και αποκόμισαν σημαντικά διδάγματα ζωής.

Η εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι αντιπεριφερειάρχες κοι. Πιτσούλης Γεώργιος και Λάμπρος Καμπουράκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού κα. Βασιλεία Αρμουτάκη, Καργάκης Νίκος και Ιπποκράτης Σκαντζάκης. Επίσης, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής επιτροπής κος Καπελλάκη Γεώργιο και ο τοπικός παραολυμπιονίκης κος Στεφανουδάκη Μανώλη.

Το Παραολυμπιακό Πανόραμα διοργανώθηκε από το Σύλλογο ΑμεΑ Γονέων & Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και το Αθλητικό Σωματείο «Μεγαλόνησος» υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Το γεγονός αυτό κατέδειξε τη δέσμευση των διοργανωτών και των συμμετεχόντων στην προώθηση της κοινωνικής συμπερίληψης και της ενημέρωσης για τα Παραολυμπιακά αθλήματα.

Το 2ο Παραολυμπιακό Πανόραμα αποτέλεσε μια επιτυχημένη εκδήλωση που φέρνει κοντά τον κόσμο των Παραολυμπιακών αθλημάτων και τη νεολαία, προωθώντας τη συμπερίληψη και την κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι Παραολυμπιονίκες. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας, των διοργανωτών και των αθλητών, το Παραολυμπιακό Πανόραμα συμβάλλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αλληλοκατανόησης και συνεργασίας για την προαγωγή του αθλητισμού και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση