«Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» Στο Ρεθύμνο

Στην καθιερωμένη «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», η οποία διοργανώνεται ανελλιπώς τα τελευταία 16 χρόνια σε πόλεις της Ευρώπης, συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Ρεθύμνης.

Στη χώρα μας, πανελλήνιος συντονιστής των δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», είναι το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Στόχος είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η προτροπή των πολιτών σε μια κοινή , συνειδητοποιημένη προσπάθεια για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».

O Δήμος Ρεθύμνης, συνδράμοντας την πανευρωπαϊκή εκστρατεία έγκυρης ενημέρωσης και βιωματικής παρότρυνσης, ειδικά των νέων, να αποφεύγουν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, συμμετέχει στη δράση «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», που θα λάβει χώρα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στο τοπικό κέντρο ψυχαγωγίας «Φράουλες».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εστιάζει στην προτροπή των νέων που θα διασκεδάζουν εκείνο το βράδυ στην εν λόγω επιχείρηση, να εξουσιοδοτήσουν ένα μέλος της παρέας τους ως «οδηγό», ο οποίος θα αναλάβει τη δέσμευση να μην καταναλώσει αλκοόλ κατά τη διάρκεια της βραδιάς, προκειμένου να μεταφέρει, στη λήξη της, τους φίλους του με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Αξιοποιώντας τη μέχρι σήμερα θετική εμπειρία και τη θερμή ανταπόκριση των συμπολιτών σε ανάλογες δράσεις που υλοποίησαν από κοινού στο παρελθόν, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», καλούν τους δημότες να συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία της «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», η οποία ελπίζεται να εμπνεύσει τους οδηγούς στην κατεύθυνση τήρησης των όρων της, κάθε μέρα και νύχτα του χρόνου που οδηγούν στους δρόμους της χώρας τους.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση