NotosOnline
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
    • ΜΕΣΑΡΑ
    • ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    • ΧΑΝΙΑ
    • ΡΕΘΥΜΝΟ
    • ΛΑΣΙΘΙ
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnline
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
    • ΜΕΣΑΡΑ
    • ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    • ΧΑΝΙΑ
    • ΡΕΘΥΜΝΟ
    • ΛΑΣΙΘΙ
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnline
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Κρήτη

Η πανδημία και η επιχειρηματικότητα της Κρήτης – προβλήματα και προτάσεις

NotosOnline Από NotosOnline
24 Απριλίου 2020, 14:54
A A
tilediaskepsis
11
SHARES
555
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

[ad_1]

«Η πανδημία του covid-19 και η επιχειρηματικότητα της Κρήτης – προβλήματα και προτάσεις» συζητήθηκε σήμερα σε ευρεία τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, εμπορίου, καινοτομίας και κοινωνικής οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, οι Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων του νησιού, Ηρακλείου Μ. Αλιφιεράκης, Χανίων Α. Ροκάκης, Ρεθύμνου Γ. Γιακουμάκης, Λασιθίου Θ. Χαριτάκης, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μ. Κουμαντάκης, των τεσσάρων ομοσπονδιών επαγγελματοβιοτεχνών-εμπόρων Ηρακλείου Μ. Λεκάκης, Χανίων Γ. Παυλάκης, Ρεθύμνου Η. Ξυδάκης, Λασιθίου Μ. Κριθαράκης, όπως επίσης διευθυντικά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης που διαχειρίζονται ευρωπαϊκά προγράμματα και συγκεκριμένα η Μ. Κασσωτάκη, Χ. Δασκαλάκη και Α. Κοκοσάλης.

Στην πολύωρη τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης αλλά και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων-τάξεων της Κρήτης συμφώνησαν σε ένα ενιαίο πλαίσιο προτάσεων που θα υποβληθεί στην Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα διατυπώθηκαν 4 άξονες προτάσεων που περιλαμβάνουν 30 προτάσεις που θα υποβληθούν στον Πρωθυπουργό και στα αρμόδια Υπουργεία με επιπλέον προτάσεις για αναπροσαρμογές σε προγράμματα του ΠΕΠ-ΚΡΗΤΗΣ που αφορούν τις επιχειρήσεις και τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία και την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

Επίσης αποφασίστηκε η συνάντηση να επαναλαμβάνεται-προς το παρόν με την μορφή της τηλεδιάσκεψης-προκειμένου να συζητούνται, εξετάζονται οι εξελίξεις και να γίνεται εξειδίκευση των προτάσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι άξονες προτάσεων

Οι άξονες των προτάσεων που θα υποβληθούν στην Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης από τις συνέπειες του covid-19 είναι:

  1. Ρευστότητα και στήριξη επιχειρήσεων από τις τράπεζες. Μεταξύ άλλων ζητείται: αύξηση του ποσού με το οποίο θα ενισχυθεί η πραγματική οικονομία, από το 3,5% του ΑΕΠ σε ποσοστό τουλάχιστον 8%, ως προϋπόθεση για την υλοποίηση μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα ώστε η επιχειρηματικότητα να μείνει όρθια και να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επιστροφή στην κανονικότητα των επιχειρήσεων.
  2. Ρυθμίσεις φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων: Μεταξύ άλλων ζητείται: Μείωση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος και κατάργηση του για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις τουλάχιστον για το 2020 .
  3. Ενίσχυση απασχόλησης-ιδιωτικής κατανάλωσης: Μεταξύ άλλων ζητείται: Στήριξη της απασχόλησης και όχι της διακοπής εργασίας με κάλυψη μεγάλου μέρους του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους για τη διατήρηση θέσεων εργασίας και την στήριξη των εισοδημάτων των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών κατά τη διάρκεια της κρίσης. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους εργαζόμενους στον τουρισμό μέχρι το τέλος του Ιούνη-σε πρώτη φάση- με την επιπλέον προϋπόθεση ότι ο χρόνος επιδότησης από 1/4/20 θα θεωρείται εργάσιμος.
  4. Παραγωγικές υποδομές και δράσεις: Μεταξύ άλλων ζητείται: Μείωση του κόστους των εμπορικών μεταφορών και  υποστήριξη του εξαγωγικού προσανατολισμού  και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων  με την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης για εφαρμογή του μέτρου του μεταφορικού  ισοδύναμου  και για τη Κρήτη.

[ad_2]

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρης: Ενίσχυση 0,50€/λίτρο για τους αλιείς

Πλημμύρες στο Ηράκλειο: Τι αναφέρει ο Αυγενάκης για ζημιές και αποζημιώσεις

Νικολιδάκης στο Gortys Forum: Τι εμποδίζει την προστασία των μνημείων στη Μεσαρά

Κοινοποιήστε4Tweet3
Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά που θα μεταφερθεί στο Ρέθυμνο τον Οκτώβριο του 2026.
Ρέθυμνο

Παναγία Σουμελά: Πότε έρχεται στο Ρέθυμνο – Το πρόγραμμα σε Πέραμα και Ανώγεια

9 Οκτωβρίου 2026, 16:11
Μιχάλης Καραμαλάκης
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Γιατί ο Καραμαλάκης ζητά να μη γίνει η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πάρκο Γεωργιάδη

9 Οκτωβρίου 2026, 14:05
Ενημερωτικές δράσεις της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την πρόληψη και τη δωρεά μυελού των οστών στο ΕΛΜΕΠΑ Ηρακλείου
Υγεία

Δωρεάν εξετάσεις στο ΕΛΜΕΠΑ: Ποιες φοιτήτριες μπορούν να συμμετάσχουν

9 Οκτωβρίου 2026, 12:06
Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος στον αγιασμό της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στο Ηράκλειο.
Παιδεία

Ηράκλειο: Με αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο η νέα χρονιά στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

9 Οκτωβρίου 2026, 10:01
Επιβάτης «υποχρέωσε» το πλοίο να επιστρέψει στο λιμάνι
Κρήτη

Minoan Lines: Αλλαγές στα πλοία Πειραιάς–Ηράκλειο

9 Οκτωβρίου 2026, 09:03
Περιπολικό Αστυνομία
Χανιά

Χανιά: Καταδικάστηκε πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. – Η ποινή του Εφετείου

9 Οκτωβρίου 2026, 08:47

Δημοφιλή

Δήμος Φαιστού

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Προειδοποίηση του Δήμου Φαιστού

2 Οκτωβρίου 2026
Ασθενοφόρο

Ηράκλειο: Νεκρός 30χρονος σε τροχαίο στον Άγιο Βλάση

4 Οκτωβρίου 2026
Διακοπές κυκλοφορίας στην Κρήτη λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί – Πού αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

3 Οκτωβρίου 2026
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2
Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
Τ.Κ. 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα

Αριθμός Μητρώου emedia

Μεσαρά / Κρήτη / Ελλάδα / Κοινωνία / Οικονομία / Υγέια / Πολιτική / Πολιτισμός / Αυτοδιοίκηση / Παιδεία / Τουρισμός / Τεχνολογία / Αθλητισμός / Κόσμος / Καιρός / Εφημερεύοντα φαρμακεία

© 2026 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Κρήτη
    • Μεσαρά
    • Ηράκλειο
    • Χανιά
    • Ρέθυμνο
    • Λασίθι
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Μεσαρά / Κρήτη / Ελλάδα / Κοινωνία / Οικονομία / Υγέια / Πολιτική / Πολιτισμός / Αυτοδιοίκηση / Παιδεία / Τουρισμός / Τεχνολογία / Αθλητισμός / Κόσμος / Καιρός / Εφημερεύοντα φαρμακεία

© 2026 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.