Ηράκλειο: Δύο συλλήψεις και κατάσχεση 37.000 απομιμητικών ειδών και 23.000 λίτρων αλκοόλη

Στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε μια διήμερη επιχείρηση κατά της παράνομης διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών. Δύο άτομα συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 37.000 απομιμητικά είδη και 23.000 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, με την οικονομική ζημιά να ανέρχεται σε 3.820.907 ευρώ.

Μια επιχείρηση κατά της παράνομης διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης κατά το διήμερο 10 και 11 Απριλίου 2023. Η επιχείρηση εντάσσεται στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο καταστήματα και μία αποθήκη στο Ηράκλειο, καταλήγοντας στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 45 και 58 ετών, καθώς και στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας απομιμητικών προϊόντων και παραποιητικής αλκοόλης.

Ανάμεσα στα κατασχεθέντα προϊόντα, βρέθηκαν απομιμητικά ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, καλλυντικά, είδη καπνίσματος και ηλεκτρονικές συσκευές με πλαστά λογότυπα γνωστών εταιρειών. Επίσης, κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες παραποιητικής αλκοόλης, όπως ουίσκι, βότκα και λικέρ, που εμφιαλώνονταν σε πλαστές συσκευασίες.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

απομιμητικά είδη

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση