Ηράκλειο: Κατασχέθηκαν Πάνω από 3.962 Απομιμητικά Προϊόντα

Στις 26 και 27 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παραεμπορίου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης κατέσχεσε πάνω από 3.962 απομιμητικά προϊόντα ένδυσης και αξεσουάρ στο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δύο άτομα – ένας άνδρας και μία γυναίκα – συνελήφθησαν για διάθεση και πώληση των παραποιημένων αυτών ειδών.

Αυτή η δράση είναι το αποτέλεσμα ενός ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού και ειδικού σχεδίου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, με στόχο την εξάλειψη του παραεμπορίου. Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε./Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β’/ Τμήμα Η’, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, διεξήχθησαν ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από τους συνεληφθέντες. Τα προϊόντα, που αποτελούσαν αντικείμενο πλαστογραφίας, ήταν είδη ρουχισμού, καπέλα και συναφή, τα οποία έφεραν πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών.

Η εν λόγω επιχείρηση έχει προκαλέσει οικονομική ζημία που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ στους δικαιούχους των αυθεντικών εμπορικών σημάτων. Επιπλέον, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ.

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση