Κακοκαιρία στη Κρήτη: 2 νεκροί, τεράστιες ζημιές

Ένας 50χρονος και μία 49χρονη έχασαν τη ζωή τους, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου την Αγία Πελαγία όταν το οχήμα τους παρασύρθηκε από τα νερά ορμητικών χειμάρρων κατά τη διάρκεια ξαφνικής πλημμύρας.

Καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν την Αγία Πελαγία, Μαλεβιζίου στη Κρήτη. Τεράστιες οι ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και υποδομές.

Πολλά τα προβλήματα και στην Ανατολική Κρήτη απο την κακοκαιρία. Οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr καταγράφουν ημερήσια ύψη βροχής άνω των 100 mm, δηλαδή περίπου το 1/3 του ύψους βροχής που σημειώνεται συνήθως ετησίως.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, αναφορικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τη κακοκαιρία στη Κρήτη, είπε χθές ότι η πυροσβεστική δέχθηκε 453 κλήσεις μόνο σε μία ώρα.

Ανέφερε ακόμα ότι πυροσβέστες ανέσυραν τον άντρα 50 ετών χωρίς τις αισθήσεις από ιδιωτικό αυτοκίνητο στην ακτή της Αγίας Πελαγίας. Ενώ σώες απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες στην περιοχή της Λυγαριάς. Ακόμη, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν από πυροσβεστικές δυνάμεις 30 άτομα σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου, εκ των οποίων 9 από τον αρχαιολογικό χώρο της Σητείας μεταξύ τους και 2 παιδιά.

Φωτογραφία: Εικόνα από τις καταστροφές στην Αγία Πελαγία / Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση