Κεφαλογιάννης: 18 εκ. ευρώ στον Δήμο Φαιστού

Επίσκεψη στο Δήμο Φαιστού πραγματοποίησε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κεφαλογιάννης, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου, κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, με επίκεντρο τη χρηματοδότηση του Δήμου Φαιστού με το ποσό των 18 εκατ. ευρώ αλλά και την πορεία μεγάλων έργων στη περιοχή της Μεσαράς.

Μεταξύ άλλων, κ. Κεφαλογιάννης, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την εκταμίευση της πρώτης δόσης, χρηματοδότησης ύψους 7.000.000 €, για την αποκατάσταση καταστροφών των προηγούμενων ετών στο Δήμο Φαιστού.

Eπίσης άκουσε προτάσεις, από τους τοπικούς φορείς, για την αναβάθμιση του Δήμου Φαιστού με δράσεις αρμοδιότητας του Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών αλλά και ενημέρωσε τους αρμόδιους για όλα τα σημαντικά έργα που σχεδιάζονται όπως το Φράγμα Πλατύ το οποίο θα προταθεί προς ένταξη στο ταμείο ανάκαμψης και επιλύσει το σημαντικό θέμα της λειψυδρίας στο Δήμο Φαιστού.

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίος, ο βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Ευρωβουλευτής, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της δημιουργίας λιμένα στο Νότο και ο περιφερειαρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

[ad_2]