Κρήτη: Νοσοκομεία, στην κοινή προσπάθεια για την στήριξη των δομών Υγείας του νησιού και τον εθελοντισμό

[ad_1]

Γίνε εθελοντής τώρα!  Γράψε τη δική σου ιστορία στη μάχη για τον κορωνοϊό

Η Περιφέρεια Κρήτης μέσα από συνεχή συνεργασία με την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και τα νοσοκομεία της Κρήτης, συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για την στήριξη των δομών της Υγείας και την ενίσχυση του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των νοσοκομείων του νησιού.

Στόχος της Περιφέρειας είναι η συνδρομή στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της κοινότητας και στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων από ύποπτα κρούσματα, περιορίζοντας την επιμόλυνση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δύναται να έρθει σε επαφή μαζί τους, τόσο στον κρατικό όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Με αυτό το δεδομένο απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε όλους που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν εθελοντικά σε αυτόν τον αγώνα.

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον εθελοντισμό κ. Γωγώ Μηλάκη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όλοι μαζί δημιουργούμε μία ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Βοηθάμε στην ομαλότερη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Προτάσσουμε το εμείς απέναντι στο εγώ, την αλληλεγγύη και την ευαισθησία μας και αναδεικνύουμε έμπρακτα τη δύναμη της ομαδικότητας ακόμη και από το σπίτι μας. Απευθυνόμαστε σε ειδικούς που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, διασώστες καθώς και σε μάχιμους πολίτες πρόθυμους να συμβάλλουν, παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας.

Φυσικά, για τη μείωση του κινδύνου, άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα για την ασφάλεια της προσωπικής τους υγείας.

 

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Με ενότητα και συνεργασία, όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση με τις λιγότερο δυνατές απώλειες». Στέλνοντας το δικό της αισιόδοξο μήνυμα επισημαίνει πως «Απομόνωση δε σημαίνει μοναξιά! Γίνε εθελοντής τώρα! Γράψε τη δική σου ιστορία στη μάχη για τον κορωνοϊό».

 

[ad_2]