Μεσαρά: Τρεις οι συλλήψεις για όπλα!

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν, το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας , μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μάντρα τους, το πρωί της Παρασκευής, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστερουσίων.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 πολεμικό τυφέκιο με διόπτρα και γεμιστήρα, 2 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και μαχαίρια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, τρείς ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών και ποιμνιοστάσιο.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

πολεμικό τυφέκιο με διόπτρα και γεμιστήρα
2 κυνηγετικά όπλα
58 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και
7 μαχαίρια

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων».