Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες ώρες της Κυριακής 31 Αυγούστου σε Χανιά και Ρέθυμνο, με στόχο την εξάρθρωση ισχυρής εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Κρήτη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, έχουν ήδη συλληφθεί 48 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, οπλισμού, εκβιασμών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Κατά τη διάρκεια της γιγαντιαίας επιχείρησης κατασχέθηκαν:
- ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης,
- πιστόλια και πολεμικά τυφέκια,
- οχήματα και άλλα πειστήρια.
Η δράση του κυκλώματος, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ήταν πολυδιάστατη και εκτεινόταν σε διάφορους τομείς παράνομης δραστηριότητας τα τελευταία χρόνια.
Συλλήψεις ένστολων και επιχειρηματιών
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται:
- ένας αστυνομικός από το Ρέθυμνο,
- δύο στρατιωτικοί (ένας από το Πολεμικό Ναυτικό και ένας από την Πολεμική Αεροπορία),
- καθώς και επιχειρηματίες γνωστοί στην κοινωνία της Κρήτης.
Η εμπλοκή ενστόλων και προσώπων με κοινωνική αναγνώριση ενισχύει το βάρος της υπόθεσης και δείχνει το βάθος της εγκληματικής δραστηριότητας.
Η γιγαντιαία επιχείρηση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή:
- αστυνομικών των ΟΠΚΕ Χανίων και Ρεθύμνου,
- των ΤΑΕ Χανίων και Ηρακλείου,
- της ΕΚΑΜ Κρήτης,
- καθώς και δικαστικών λειτουργών.
Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η επίσημη ενημέρωση αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες.
Notosonline με πληροφορίες του ertnews.gr










