Μεγάλο Έργο Αναβάθμισης Υποδομών Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο Δήμο Φαιστού

Με επένδυση που υπερβαίνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ο Δήμος Φαιστού και η ΔΕΥΑ του Δήμου ανακοίνωσαν την πρόθεση να προχωρήσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα αντικατάστασης πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, δημιουργίας νέων δικτύων αποχέτευσης, και νέου βιολογικού καθαρισμού. Ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, έχει υπογράφει ήδη τη διακήρυξη για τη σύναψη σύμβασης έργου.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης στους Βώρους και τα Πιτσίδια. Την κατασκευή ενός βιολογικού καθαρισμού τύπου “Compact” στην περιοχή, θα συνοδεύεται από τη δημιουργία αγωγού σύνδεσης των οικισμών Φανερωμένης και Βώρων με τον βιολογικό καθαρισμό. Ακόμα η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Πιτσιδίων, καθώς και τη σύνδεση με τον βιολογικό των Ματάλων. Στόχος είναι επίσης η αλλαγή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στους βιολογικούς Τυμπακίου και Ματάλων και η εγκατάσταση συστήματος τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων, για να καλυφθούν ανάγκες άρδευσης.

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, με τον Δήμαρχο Φαιστού να δηλώνει: “Ένα μεγάλο και εμβληματικό έργο για το Δήμο μας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και αξιοποιεί πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ”. Και να προσθέτει “Στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε δυνατού χρηματοδοτικού εργαλείου για την ανάπτυξη του τόπου”.

NotosOnline με πληροφορία από το Δήμο Φαιστού.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση