Μεσαρά: Έσφαξαν 22 Πρόβατα σε Ρυάκι

Η αστυνομία του Ηρακλείου προχώρησε στη σύλληψη ενός 42χρονου άνδρα, κατηγορούμενου για ζωοκλοπή και αδίκημα κατά της προστασίας του περιβάλλοντος, στο Φουρνοφάραγγο την περασμένη Πέμπτη, 25 Μαΐου. Ο άνδρας υποστηρίζεται ότι παρανόμως έσφαξε 22 πρόβατα σε ένα ρυάκι της περιοχής, με το αίμα των ζώων να μολύνει το νερό.

Η ομάδα ελέγχου της αστυνομίας ανέκαλυψε τα 22 πρόβατα σε έναν αποθηκευτικό χώρο, από τα οποία ελείπαν οι νόμιμες σφραγίδες από κτηνιατρικό έλεγχο.

Αυτό υποδεικνύει μια παράβαση των κανονισμών δημόσιας υγείας, ενώ αυξάνει την ανησυχία για την ευρύτερη αντίληψη της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η πράξη αυτή, πέρα από την παράνομη ζωοκλοπή, δείχνει επίσης περιφρόνηση για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Η ρύπανση των νερών με ζωικό αίμα μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο για διάδοση ασθενειών και απειλώντας την τοπική βιοποικιλότητα. Είναι εξίσου ανησυχητικό το γεγονός ότι τα πρόβατα που βρέθηκαν δεν είχαν τις απαραίτητες σφραγίδες από κτηνιατρικό έλεγχο, μια παράβαση που υπονομεύει τη δημόσια ασφάλεια.

Επιπλέον, επισημαίνει τη σημασία της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τις επιπτώσεις τέτοιων παραβάσεων.