Μετά από 150 χρόνια αναστηλώνεται η παλαιά οικία του Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη στο Μεταξοχώρι

Στις 23 Ιουνίου 2023, στο Μεταξοχώρι Ιεράπετρας, εγκαινιάστηκε το έργο αναστήλωσης της παλιάς κατοικίας του Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη, με την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου. Το γεγονός διεξήχθη σε παρουσία αξιωματούχων και πολιτών, αναμενόμενο να καταστήσει αυτό το ιστορικό σημείο ξανά προσβάσιμο στο κοινό.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι ο φορέας που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από προϋπολογισμό 133.000,00€. Ο Μελέτιος Μεταξάκης, γεννηθείς το 1871 και απεβίωσε το 1935, υπηρέτησε σε πολλές διακονίες, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων του Μητροπολίτη Κιτίου, Αρχιεπίσκοπου Αθηνών, Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

“Η αναστήλωση της οικίας του Μελετίου Μεταξάκη, μιας σημαντικής θρησκευτικής φιγούρας, αποτελεί ένα ιστορικό σταθμό για την περιοχή μας,” δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να γίνει μέσα στο επόμενο έτος, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ιστορίας και πολιτισμού, καθώς και την προαγωγή της περιοχής ως τουριστικού προορισμού.

NotosOnline με πληροφορία από τον Δήμο Ιεράπετρας.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση