Μοίρες: εκδήλωση με θέμα την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΑ) και Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ)» που πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 17.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της καρδιάς που γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου, συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Φαιστού και το Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η παροχή αποτελεσματικών πρώτων βοηθειών με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, μέχρι να προσέλθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι καθοριστική για την μετέπειτα πορεία της υγείας του πάσχοντα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν οι πολίτες γνωρίζουν σωστά Ά βοήθειες. Το παραπάνω είναι ακόμα πιο καθοριστικό όταν το θέμα υγείας που αντιμετωπίζεται είναι καρδιολογικής φύσης που κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Γεγονός είναι δυστυχώς ότι αρκετοί πολίτες, για διάφορους λόγους ο καθένας, αμελούν να αφιερώσουν λίγο χρόνο ώστε να εκπαιδευτούν σε απλές διαδικασίες που μπορεί να αποδειχτούν σωτήριες για την ζωή ενός συνανθρώπου μας.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και την χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

 

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση