Ο Αχιλλέας Μπέος αρνείται τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Νovibet 2022-23 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των πολιτών και της πόλης.

Στη δυσάρεστη θέση να αρνηθεί τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου βρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν κρίθηκαν απαράδεκτες για τη διοργάνωση ενός τέτοιου αθλητικού γεγονότος. Μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις με φορείς της πόλης και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμαρχος αποφάσισε να προστατέψει την ομαλότητα της ζωής, την ασφάλεια των πολιτών, τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποδομές της πόλης του Βόλου απορρίπτοντας την προοπτική διοργάνωσης του τελικού.

Ο Δήμαρχος κ. Μπέος τόνισε πως η γιορτή του ποδοσφαίρου, όπως θα έπρεπε να είναι ο τελικός του Κυπέλλου, δυστυχώς κινδυνεύει να μετατραπεί σε πολεμική σύρραξη λόγω των τρέχουσών συνθηκών. Εξέφρασε την ελπίδα ότι στο μέλλον θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για να γιορτάζονται πραγματικά τα αθλητικά γεγονότα, χωρίς ανησυχίες για τυχόν συνέπειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Μετά από εκτενή διαβούλευση με φορείς της πόλης του Βόλου, αλλά κυρίως με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, και απαντώντας στο σχετικό αίτημα σας βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας απαντήσω αρνητικά για την προοπτική διοργάνωσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και την πόλη μας.

Ο τελικός Κυπέλλου, είναι πεποίθηση μου, ότι πρέπει να αποτελεί μια γιορτή του ποδοσφαίρου, πλην όμως με τις απαράδεκτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, είναι βάσιμη η εκτίμηση ότι μάλλον σε πολεμική σύρραξη θα προσιδιάζει παρά σε μείζον αθλητικό γεγονός.

Χρέος μου είναι να διαφυλάξω την ομαλότητα της ζωής και την ασφάλεια των πολιτών του Βόλου και βεβαίως τα περιουσιακά στοιχεία τους και τις υποδομές της πόλης. Εύχομαι στο μέλλον να υπάρξουν οι αναγκαίες συνθήκες που θα επιτρέψουν να γιορτάζουμε πραγματικά τα αθλητικά γεγονότα και να μην αγωνιούμε για τυχόν συνέπειες”

NotosOnline

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση