Ο Αρναουτάκης τονίζει τη συμβολή των χρηματοδοτικών προγραμμάτων στην τοπική οικονομία

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια της 13ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022, υπογράμμισε την αποφασιστική συμβολή των χρηματοδοτικών προγραμμάτων στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

“Τα σχέδια βελτίωσης, τα προγράμματα των νέων αγροτών, το Leader και οι υποδομές σε εγγειοβελτιωτικά έργα, όλα συντελούν στην ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης,” τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο Αρναουτάκης επίσης στάθηκε στην σημαντική συμβολή της ενίσχυσης της υπαίθρου και του πρωτογενή τομέα για τη στήριξη των νέων στα χωριά και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος στην τοπική οικονομία.

Οι προσπάθειες αυτές, είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων και την ανάπτυξη της περιοχής. Οι θερμές ευχαριστίες του Περιφερειάρχη εκφράστηκαν προς τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις πολιτικές ηγεσίες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σημαντική ήταν και η αναγνώριση του έργου της Περιφέρειας Κρήτης από τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί στην περιοχή, ιδιαίτερα στις μειονεκτικές περιοχές, από τις ενισχύσεις του πρωτογενή τομέα.

Τα χρηματοδοτικά προγράμματα και η ενίσχυση της υπαίθρου και του πρωτογενή τομέα αποδεικνύονται βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη και στήριξη της τοπικής οικονομίας της Κρήτης, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση