Ο Αυγενάκης στις εργασίες ανέγερσης του κλειστού γυμναστηρίου Τυμπακίου

Στο Τυμπάκι και στις Μοίρες βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Λευτέρης Αυγενάκης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου.
Ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε στο Τυμπάκι, μαζί με τον Δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον χώρο όπου ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσης (αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 18 μήνες) του υπερσύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου, προϋπολογισμού 2,89 εκατ. ευρώ, εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενου από το ΠΔΕ του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
Κατόπιν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνομίλησε με τους συντοπίτες του, τόσο στο Τυμπάκι, όσο και στις Μοίρες, ευχόμενος υγεία και καλές γιορτές.

Εδώ η σχετική ανάρτηση του κ. Αυγενάκη:
https://www.facebook.com/avgenakis.gr/posts/10158033587851637

“Με τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, Γιάννη Φασομυτάκη και άλλα στελέχη του Δήμου Φαιστού στις εργασίες που μόλις ξεκίνησαν για την ανέγερση του υπερσύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου.
Έργο πνοής για την αθλητική οικογένεια, τη νεολαία και την κοινωνία της Μεσαράς, που υπογράψαμε πριν από ένα χρόνο και άρχισε να υλοποιείται.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2,89 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Το Κλειστό Γυμναστηρίου Τυμπακίου για μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστική και άλλα αθλήματα θα έχει εμβαδόν 1.002 τ.μ., χωρητικότητα περίπου 200 θεατών και θα αποτελείται από τρία βασικά τμήματα:
-την κεντρική αίθουσα συγκεντρώσεων και γυμναστικής,
-το συγκρότημα των βοηθητικών χώρων της αίθουσας προς εξυπηρέτηση των αθλουμένων και
-τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών.

Στον εξωτερικό χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου προβλέπονται υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, με σταθερές κερκίδες, αλλά και θέσεις στάθμευσης.