Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023 στο Ηράκλειο για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει το ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2023, με τη διοργάνωση να ξεκινά με ένα αγώνα χρονομέτρησης μήκους 7,7 χιλιομέτρων στις 2 Μαΐου, από το Karteros Beach Sports Center. Το πρώτο εταπ της διοργάνωσης, μήκους 187,7 χιλιομέτρων, θα λάβει χώρα στις 3 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας στο Ηράκλειο, τονίζοντας ότι αποτελεί σημαντικό γεγονός για τη χώρα, όπως και το Ράλι Ακρόπολις. Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε πως αμφότερες οι διοργανώσεις ενισχύουν την εξωστρέφεια της Ελλάδας στον τομέα του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Giro d’Italia και το Tour de France. Στο φετινό γύρο θα λάβουν μέρος 20 ομάδες με συνολικά 120 αθλητές, ενώ ο κ. Αυγενάκης κάλεσε το κοινό να στηρίξει τη διοργάνωση με την παρουσία του.

Το πρώτο εταπ της διοργάνωσης θα ξεκινήσει από το Ηράκλειο και θα διασχίσει τις περιοχές Αγία Βαρβάρα, η Γέργερη, ο Ζαρός, τα Βορίζια, οι Καμάρες, τον Πλάτανο, το Τυμπάκι, τη Φαιστό, τις Μοίρες, τη Γόρτυνα, τους Αγίους Δέκα, τους Στόλους, το Ασήμι, το Χάρακα, τον Πύργο, το Σχοινιά, το Αρκαλοχώρι, τις Μελέσες, τις Αρχάνες, την Κνωσό και τελικά θα καταλήξει στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου. Συνολικά, το εταπ θα καλύψει απόσταση 187,7 χιλιομέτρων.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023 θα διανύσει απόσταση σε τρεις Περιφέρειες της χώρας, καθώς μετά την Κρήτη, θα συνεχίσει στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα. Η τελική γραμμή του αγώνα θα είναι στην Αρχαία Ολυμπία στις 5 Μαΐου.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, η αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οργάνωσης του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων κ. Χαρά Γενειατάκη και ο υπεύθυνος Χορηγικού Προγράμματος του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2023» κ. Παύλος Αθανασούλης.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση