Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για τη ρύπανση από πυρηνελαιουργείο

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στα Δικαστήρια της Νεάπολης, καταγγέλλοντας τη ρύπανση που προκαλεί το πυρηνελαιουργείο στην πόλη της Ιεράπετρας. Ο Δήμαρχος ζητά την προστασία του περιβάλλοντος και την επίλυση του προβλήματος.

Μετά από μήνυση που υποβλήθηκε από τον Δήμο Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος κ. Καλαντζάκης επισκέφτηκε τα Δικαστήρια της Νεάπολης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη, τον δικηγόρο του Δήμου κ. Γεώργιο Παραουλάκη και τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ιωάννη Γαϊτανάκη. Στόχος της επίσκεψης ήταν να καταθέσει την αναφορά κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκύπτει από τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της ευαισθητοποίησης της Δημοτικής Αρχής στο θέμα, αναφέροντας τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν επενδυθεί σε σχετικά έργα. Στόχος της πολιτικής του Δήμου είναι η μετατροπή της Ιεράπετρας σε «πράσινο δήμο». Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες για διάλογο και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, δεν έχει επιτευχθεί ουσιαστική βελτίωση στο πρόβλημα της ρύπανσης.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε στοιχεία που αποδεικνύουν τις θέσεις του Δήμου Ιεράπετρας και το μεγάλο πρόβλημα που προκαλείται στην ευρύτερη περιοχή. Εξέφρασε την επιθυμία για τη λειτουργία του πυρηνελαιουργείου, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και η άδεια λειτουργίας του.

Καταληκτικά, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη και την επιθυμία να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της ρύπανσης από το πυρηνελαιουργείο.

NotosOnline