Ο δρ. Άκης Τσελέντης εξηγεί την εξέλιξη των σεισμών στην Κρήτη

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και διδάκτωρ Γεωφυσικής, Άκης Τσελέντης, παρέσχε πρόσφατα σημαντικές πληροφορίες για τους σεισμούς που σημειώνονται στις Μοίρες. Σε μια ανακοίνωση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Τσελέντης εξήγησε τη μετασεισμική ακολουθία της περιοχής, παρέχοντας στους κατοίκους κατευθυντήριες οδηγίες και διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, η μετασεισμική ακολουθία στην Κρήτη εξελίσσεται φυσιολογικά. Τόνισε τη σημασία της παρακολούθησης των μετασεισμών και επεσήμανε ότι είναι πιθανό να εμφανιστούν σεισμοί της τάξης του 4R μετά από περιόδους ελαττωμένης σεισμικής δραστηριότητας. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι αυτή η ακολουθία θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες μέχρι να “σβήσει”.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσελέντης καταγγέλλει τους “ξερόλες” που προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης, εκτιμώντας ότι αυτοί μπορεί να βλάπτουν την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας με ανακριβείς προβλέψεις. Προτρέπει το κοινό να εμπιστεύεται τις αξιολογήσεις των θεσμοθετημένων φορέων, όπως το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου και τον ΟΑΣΠ, καθώς και καταξιωμένους Καθηγητές Σεισμολογίας.

Για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας σε πραγματικό χρόνο, ο κ. Τσελέντης προτείνει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και να κατεβάσετε την εφαρμογή τους για Android και iOS .

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, η ενημέρωση και η εμπιστοσύνη στους κατάλληλους επαγγελματίες και οργανισμούς είναι ζωτικής σημασίας.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση