Ο Νίκος Ηγουμενίδης ζητά εξεταστικό κέντρο στη Κρήτη για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Ο υποψήφιος βουλευτής, Νίκος Ηγουμενίδης, καταγγέλλει την απόφαση που αναγκάζει τους φοιτητές της Κρήτης να ταξιδεύουν σε άλλες πόλεις για τις εξετάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ζητά την ίδρυση ενός εξεταστικού κέντρου στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα υποδομή.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Ηγουμενίδης, δηλώνει ότι οι φοιτητές της Κρήτης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου αντιμετωπίζουν μια αδιανόητη κατάσταση, καθώς πρέπει να μεταβούν σε μία από τις 3 πόλεις εκτός Κρήτης (Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Πάτρα) για να δώσουν εξετάσεις. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την περίοδο ακρίβειας που βιώνουν οι Έλληνες, καθιστώντας την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη για τους φοιτητές.

Ο κ. Ηγουμενίδης τονίζει πως είναι απαράδεκτο να μη λειτουργεί εξεταστικό κέντρο στη Κρήτη, παρά την υπάρχουσα υποδομή στο κτήριο των Αρχάνων. Στη δήλωσή του επισημαίνει την αντίφαση με το “ψηφιακό κράτος” που διαφημίζεται, καθώς δεν λαμβάνονται μέτρα που να διευκολύνουν τους φοιτητές.

Ο υποψήφιος βουλευτής ζητά από τις αρμόδιες αρχές να καταβληθεί κάθε προσπάθεια και να εξαντληθούν όλα τα μέσα ώστε οι φοιτητές να εξεταστούν στο πλησιέστερο προς τον τόπο κατοικίας τους κέντρο. Ειδικά για την Κρήτη, ζητά τη λειτουργία του εξεταστικού κέντρου, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής των εξετάσεων για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.