Ο Νότος 4-5-21

Κορωνοϊός: Πτωτική τάση στο ιικό φορτίο στην Κρήτη δείχνουν τα λύματα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 4 Μαΐου, στην Περιφέρεια Κρήτης, 64 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά τα 30 είναι στο Ηράκλειο, 27 στα Χανιά, 4 στο Ρέθυμνο και 3 στο Λασίθι.
Ρέθυμνο: έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Ρεθύμνου Δημήτρης Αρχοντάκης σε ηλικία 82 ετών μετά από ατύχημα που είχε στην εξοχική του κατοικία στο Μοναστηράκι Αμαρίου το Μεγάλο Σάββατο.Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την προσεχή Τετάρτη 5-5-2021 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνου.
Άγιος Νικόλαος: το 1ο Συνέδριο Σχολικής Φυσικής Αγωγής και Αθλητικής Επιστήμης θα διεξαχθεί στον Άγιο Νικόλαο στις 7-8-9 Μαΐου. Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης , σε Πτυχιούχους και φοιτητές ΤΕΦΑΑ και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο. ο Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης , σε Πτυχιούχους και φοιτητές ΤΕΦΑΑ και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.
Ιεράπετρα: έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς θα πραγματοποιηθούν την σήμερα, Τετάρτη 05/05/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Ιεράπετρα. Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Ιεράπετρας από τις 10:00 έως τις 13:00,
ΟΑΕΔ: την Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021, και ώρα 23:59, θα απενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την έκτακτη αποζημίωση στους εποχικά εργαζομένους σε τουρισμό-επισιτισμό χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, που είχε ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 7 Απριλίου.
Καιρός: μετά τις θερμοκρασίες ρεκόρ που καταγράφηκαν τελευταίες ηµέρες, ο υδράργυρος φαίνεται να πέφτει τις επόμενες ώρες.