Οικονομική ενίσχυση ύψους 64.196€ για επιχειρήσεις και φορείς πληγείσες από πλημμύρες στην Κρήτη

Οι επιχειρήσεις και οι μη κερδοσκοπικοί φορείς των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου θα λάβουν άμεση οικονομική ενίσχυση μέσω του Ειδικού Προγράμματος Φυσικών Καταστροφών. Η καταβολή των 64.196€ εγκρίθηκε ως προκαταβολή για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες στην Αγία Πελαγία τον Οκτώβριο του 2022.

Η απόφαση προέκυψε μετά τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υποψήφιου Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, και της Προεδρου του Εμπορικού Συλλόγου, Μαρίνας Καρούζου. Το χρηματικό ποσό αναμένεται να συμβάλλει στην εξασφάλιση ρευστότητας για τη διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας των επιχειρήσεων, ενισχύοντας έμμεσα την τοπική οικονομία και απασχόληση.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας, Μαρίνα Καρούζου, και τα μέλη της διοίκησης. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, για τη διαρκή συνεργασία και ουσιαστική στήριξη.

Στόχος της κυβέρνησης και των συνεργαζόμενων φορέων είναι η ταχεία ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας μέσω της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού κρατικής αρωγής που αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Με ενωμένες προσπάθειες, η Κρήτη θα ξεπεράσει τα εμπόδια και θα επουλώσει τις πληγές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση