Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση υποβολής και αξιολόγησης LEADER

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με απόφαση του Υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη φάση της διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης.

Αυτή η πρωτοβουλία, μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ, αποσκοπεί στην επιλογή και υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων που θα καλύπτουν την ευρύτερη αγροτική περιοχή της χώρας, με την εξαίρεση των αστικών κέντρων.

Από το σύνολο των 51 προτάσεων που υποβλήθηκαν, οι προτάσεις που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας, της οποίας καταληκτική ημερομηνία είναι η 12η Ιουλίου 2023.

“Έχουμε Σχέδιο, έχουμε όραμα, καλλιεργούμε το αύριο του πρωτογενούς τομέα. Δίνουμε ισχυρά κίνητρα προοπτικής στην αγροτική μας παραγωγή. Στόχος μας, η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, η βιώσιμη ανάπτυξη και η στήριξη της ελληνικής οικονομίας”, δήλωσε ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Απόφαση έχει αναρτηθεί στο www.agrotikianaptixi.gr και είναι διαθέσιμη εδώ.

NotosOnline με πληροφορία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση