NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnline
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnline
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πειθαρχική Ποινή σε Υπάλληλο που Αποκάλυψε το Σκάνδαλο των Παράνομων Επιδοτήσεων

8 Ιουλίου 2025
A A
ΟΠΕΚΕΠΕ
11
SHARES
530
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

Σε μία εξέλιξη που προκαλεί ερωτήματα και αντιδράσεις, ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) προχώρησε στην επιβολή πειθαρχικής ποινής 20ήμερης στέρησης μισθού στην υπάλληλο Παρασκευή Τυχεροπούλου — την ίδια υπάλληλο που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων και των καταχρηστικών πρακτικών εντός του Οργανισμού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το in.gr, η επίδοση της ποινής έγινε από δικαστικό επιμελητή και σχετίζεται με πειθαρχικά παραπτώματα, τα οποία αποδίδονται στην κ. Τυχεροπούλου από τη διοίκηση του Δημήτρη Μπαμπασίδη — διοίκηση που φέρεται να ανέστειλε ή και «φρέναρε» ελέγχους για σοβαρές καταγγελίες εντός του Οργανισμού.

Το μέσο επισημαίνει τον παράδοξο χαρακτήρα της απόφασης, καθώς η υπάλληλος ήταν εκείνη που ξεκίνησε εκτεταμένους ελέγχους στα ΑΦΜ δικαιούχων επιδοτήσεων, οδηγώντας στην αποκάλυψη στοιχείων για μαζικές παρανομίες, πλασματικούς αριθμούς αιγοπροβάτων, και ευνοϊκή μεταχείριση ημετέρων.

Το χρονικό της δίωξης

Ο πειθαρχικός έλεγχος κατά της κ. Τυχεροπούλου ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου 2024, μόλις δέκα ημέρες μετά την αποστολή αιτήματος απόσπασής της στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Κατηγορήθηκε για παραβίαση εχεμύθειας και ανάξια συμπεριφορά εντός υπηρεσίας, με αφορμή τη διαβίβαση εσωτερικής έκθεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία αποκάλυπτε σκάνδαλο διαρκείας στο υποκατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη.

Η έκθεση τεκμηρίωνε, μεταξύ άλλων, αύξηση του αριθμού αιγοπροβάτων κατά 1,5 εκατ. μέσα σε μόλις έναν χρόνο, γεγονός που γεννά εύλογα ερωτήματα για την ακρίβεια των δηλώσεων και τη νομιμότητα των επιδοτήσεων.

Εσωτερικός έλεγχος, παρεμβάσεις και «τιμωρία»

Το in.gr τονίζει ότι η ίδια υπάλληλος είχε υποστεί προσωπική και επαγγελματική παρενόχληση, με το ντουλάπι της στο γραφείο να έχει παραβιαστεί και την κλειδαριά να έχει αντικατασταθεί, γεγονότα που συνέβησαν κατά την περίοδο διεξαγωγής των ελέγχων της.

Υποβιβάστηκε από διευθύντρια εσωτερικού ελέγχου σε υπάλληλο πρωτοκόλλου, ενώ η έκθεση που συνέταξε έμεινε αδρανής, σύμφωνα με πηγές του in.gr, με τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους να συνεχίζουν απρόσκοπτα την εργασία τους.

Το in.gr υπογραμμίζει ότι η ποινή της φέρει την υπογραφή του τελευταίου προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνταξιούχου δικαστικού κ. Σαλάτα, πριν την απομάκρυνσή του. Παράλληλα, επισημαίνεται πως λίγο πριν κατατεθεί η δικογραφία στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας προέβη σε δημόσια στοχοποίηση της υπαλλήλου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Διασύνδεση με πολιτικά πρόσωπα

Στην ίδια δικογραφία, καταγράφονται συνομιλίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, διευθυντών πολιτικών γραφείων και κομματικών αξιωματούχων που φέρονται να παρενέβησαν υπέρ ημετέρων, ζητώντας ευνοϊκές επιδοτήσεις ή παραγραφές ελέγχων. Τα στοιχεία αυτά έχουν ήδη φτάσει στη Βουλή και προκαλούν πολιτικό σεισμό.

NotosOnline με πληροφορίες από το in.gr

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ συγγενών για κτηματικές διαφορές

Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσαράς: Υπογραφή σύμβασης

Χάρης Μαμουλάκης – «38 παραιτήσεις στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ετικέτες: ΟΠΕΚΕΠΕσκάνδαλο
Κοινοποιήστε4Tweet3

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Βουλή των Ελλήνων, Ορκωμοσία
Ελλάδα

Άρση ασυλίας 11 βουλευτών για ΟΠΕΚΕΠΕ – Απόφαση Βουλής

7 Απριλίου 2026, 12:29
Ελένη Βατσινά
Ηράκλειο

Βενιζέλειο: Σοβαρά προβλήματα στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης

7 Απριλίου 2026, 00:50
“Χαμόγελο του Παιδιού” ανακοίνωση για τον βιασμό της ανήλικης στο Ηράκλειο
Ηράκλειο

Ηράκλειο: Καταγγελία για κακοποίηση ανήλικης από 17χρονο

6 Απριλίου 2026, 13:58
Λευτέρης Αυγενάκης
Ηράκλειο

Αυγενάκης: Ελλείψεις στην παιδική προστασία στο Ηράκλειο

6 Απριλίου 2026, 13:24
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ελλάδα

ΟΠΕΚΕΠΕ εξελίξεις: Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άρση ασυλίας και αλλαγές

6 Απριλίου 2026, 12:27
Αγώνας Κουδουμά Αστερούσια Όρη ορεινό τρέξιμο
Αθλητικά

Αγώνας Κουδουμά 2026: Ορεινό τρέξιμο στα Αστερούσια Όρη

6 Απριλίου 2026, 01:01

Δημοφιλή

Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσαράς: Υπογραφή σύμβασης

Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσαράς: Υπογραφή σύμβασης

7 Απριλίου 2026
Αστυνομία

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ συγγενών για κτηματικές διαφορές

8 Απριλίου 2026
Λευτέρης Αυγενάκη

Αυγενάκης: «Αναγκαία η αναθεώρηση του επιδόματος δυσμενούς διαβίωσης για τους αστυνομικούς»

2 Απριλίου 2026
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2 Μοίρες, 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα   Καιρός

Αριθμός Μητρώου emedia

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Τοπικά Νέα
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
  • Lifestyle

© 2024 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.