Ορκίστηκαν οι Νέοι Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων

Μια σημαντική ημέρα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, καθώς οι νεοεκλεγέντες βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων πραγματοποίησαν την ορκωμοσία τους. Η τελετή έλαβε χώρα με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και των Υπουργών της νέας Κυβέρνησης.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση της Α΄ Συνόδου της Κ΄ Περιόδου της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σηματοδοτήθηκε με την ορκωμοσία των βουλευτών, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, να χοροστατεί.

Ακολούθησε η ορκωμοσία των τεσσάρων μουσουλμάνων Βουλευτών στο Κοράνι και στη συνέχεια όσων Βουλευτών επιθυμούσαν πολιτικό όρκο. Η συνεδρίαση προήδρευε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης βουλευτικής Περιόδου, Νικήτας Κακλαμάνης, με τη συνδρομή των τεσσάρων προσωρινών Γραμματέων, οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές των δύο πρώτων κομμάτων σε κοινοβουλευτική δύναμη.

Η τελετή ορκωμοσίας παρακολουθήθηκε από πρέσβεις και εκπρόσωποι διπλωματικών αποστολών από εβδομήντα πέντε χώρες από όλο τον κόσμο, ενώ δεν απουσίαζαν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημαντικές αποφάσεις περιμένουν την Ολομέλεια της Βουλής που θα συγκληθεί την Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 12:00, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, των Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.

NotosOnline με πληροφορία από τη Βουλή των Ελλήνων.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση