Όταν η Μνήμη Έχει Φωνή – 43 Χρόνια Χωρίς τον Νίκο Ξυλούρη

Το “Παγκρήτιο Κέντρο Πολιτισμού – Ανώγεια 2022” διοργανώνει μια μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Ξυλούρη, τον Αρχάγγελο της Κρήτης, την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, στις 21:00, στον κινηματογράφο Αστόρια στο Ηράκλειο Κρήτης. Το αφιέρωμα φέρει τον τίτλο “Όταν η Μνήμη Έχει Φωνή – 43 Χρόνια Χωρίς τον Νίκο Ξυλούρη” και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων και σε συνδιοργάνωση με τη Περιφέρεια Κρήτης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την εμφάνιση μεγάλων και σπουδαίων κρητικών καλλιτεχνών, όπως οι Αντώνης Ξυλούρης Ψαραντώνης, Γιάννης Ξυλούρης Ψαρογιάννης, Μιχάλης Καλλέργης, Γιώργης Φασουλάς, Κώστας Καλλέργης, Παναγιώτης Σκουλάς, Δραμουντάνης Βασίλης, Νταγιαντάς Μενέλαος και Γιώργης Βρέντζος (ΚΑΤΗΣ). Θα τους συνοδεύει μια πολυάριθμη μουσική ορχήστρα, αποτελούμενη από 15-17 μουσικούς, καθώς και η Παραδοσιακή Χορωδία Ανωγείων, με 15-20 χορωδούς.

Το αφιέρωμα έχει ως στόχο να τιμήσει τη ζωή και το σπουδαίο έργο του Νίκου Ξυλούρη, που άφησε ένα ανεξίτηλο στίγμα στην κρητική και ελληνική μουσική σκηνή.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση