Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη

Πολλαπλά τα προβλήματα από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία, στην Κρήτη, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται επί ποδός για να τα αντιμετωπίσει.

Πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, σχολεία, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δέχθηκε 90 κλήσεις και προχώρησε σε 18 αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Συμφωνα με την πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν 3 άτομα που κινδύνευσαν την ώρα που βρίσκονταν στα αυτοκίνητα τους καθώς αυτά ακινητοποιήθηκαν λόγω του πλημμυρισμένου δρόμου.

Σοβαρά προβλήματα στις ελαιοκαλλιέργειες, βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ απο την έντονη κεραυνική δραστηριότητα, κατολισθήσεις κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης, έχουν προκληθεί από την επέλαση της κακοκαιρίας στην Κρήτη.

Η κακοκαιρία, θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά από το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που εκδηλώνεται στη νότια νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά από την Πέμπτη.

     Πιο συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:

  1. Η Κρήτη μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.
  2. Οι Κυκλάδες, κυρίως οι δυτικές, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.
  3. Τα Δωδεκάνησα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

[ad_2]