Προειδοποίηση Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση σχετικά με πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 02 Ιουνίου 2023.

Αυτό το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ), εκδόθηκε την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.

Από αργά το απόγευμα της Παρασκευής, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα, όπου θα παρουσιάσουν ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας για την αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

NotosOnline με πληροφορία από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση