Σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές στο Ρέθυμνο υπό τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, με θέμα τα ζητήματα διαχείρισης υδάτων, υγρών αποβλήτων και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), Δρ. Δημήτριος Ψυχογυιός, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι του Ρεθύμνου.
Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Δημήτρης Λελεδάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα υποδομών, κ. Στυλιανός Σπαντιδάκης, η Γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΡ, κ. Βέτα Γεωργιάδου και το στέλεχος της ΡΑΑΕΥ, κ. Ιωάννα Σταυροπούλου.
Ο Δρ. Ψυχογυιός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, επισκέπτεται ΔΕΥΑ της Κρήτης, με σκοπό την ενημέρωση για το πλαίσιο λειτουργίας της ΡΑΑΕΥ. Στη σημερινή συνάντηση, παρουσίασε τη μεθοδολογία τιμολόγησης του νερού και παρείχε σχετικές οδηγίες.
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Μαρινάκης, ενημέρωσε τον Δρ. Ψυχογυιό για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κρήτη στη διαχείριση των υδάτων. Αναφέρθηκε στην έντονη λειψυδρία, το υψηλό ενεργειακό κόστος και την υποστελέχωση των ΔΕΥΑ, που αποτελούν σοβαρά εμπόδια στην αποτελεσματική λειτουργία τους.
Μετά από εποικοδομητική συζήτηση, ο Δρ. Ψυχογυιός δήλωσε ότι θα συνεκτιμηθούν όλα τα προβλήματα που καταγράφηκαν, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προτάσεις της ΡΑΑΕΥ προς την πολιτεία. Οι προτάσεις αυτές θα στοχεύουν στη βελτίωση της νομοθεσίας για τη διαχείριση των υδάτων και των αποβλήτων, ενισχύοντας έτσι τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν τη διαχείριση των υδάτων στην Κρήτη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ των τοπικών αρχών και της ΡΑΑΕΥ.