Σεισμός 5.1 Ρίχτερ στην Κρήτη: Δήλωση του Αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φαιστού Αντώνη Κωνσταντουλάκη

Στην Κρήτη, μετά τον πρόσφατο σεισμό 5.1 Ρίχτερ, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φαιστού, Αντώνης Κωνσταντουλάκης, μίλησε στο neakiti.gr, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντουλάκης δήλωσε ότι “Έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές, δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Έχω επικοινωνία με τους προέδρους των κατά τόπους κοινοτήτων. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη”.

Επίσης, επισήμανε ότι “όλη η πολιτική προστασία του δήμου Φαιστού είναι σε εγρήγορση”, καταδεικνύοντας την αποφασιστικότητα της πολιτικής προστασίας του δήμου Φαιστού να ανταποκριθεί ενεργά στην κατάσταση. Μάλιστα, τόνισε ότι αυτή η κατάσταση πρωτόγνωρη για τη Μεσαρά και η πολιτική προστασία του δήμου παρακολουθεί συνεχώς το φαινόμενο, ενισχύοντας την αίσθηση ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων.

Στην ίδια διαδρομή προσεκτικής παρακολούθησης και αξιολόγησης, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αναφέρει ότι ο σεισμός της νότιας Κρήτης ήταν ένας σημαντικός, και ότι προηγήθηκαν μερικοί μικρότεροι σεισμοί. Τονίζει την αναγκαιότητα πολύ προσεκτικής παρακολούθησης και αξιολόγησης από τους επιστήμονες, καθώς και την υλοποίηση μέτρων προστασίας από τις τοπικές αρχές, σύμφωνα με το επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ.