Σημαντικές βροχοπτώσεις προβλέπονται για την Κρήτη στις 02/06/2023

Βροχοπτώσεις προβλέπονται για την Κρήτη την αύριο Παρασκευή, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Ο συνδυασμός βαρομετρικού χαμηλού και ψυχρών αερίων μαζών θα οδηγήσει σε τοπικές βροχοπτώσεις που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 80 χιλιοστά.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου, προβλέπονται σημαντικές βροχοπτώσεις για την Κρήτη την Παρασκευή 02/06/2023.

Το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, σε συνδυασμό με τις ψυχρές αεριώδεις μάζες που κινούνται στα μεσαία στρώματα της ατμόσφαιρας βόρεια της Κρήτης, αποτελούν την αιτία της προγνωστικής αυτής εικόνας.

Το προβλεπόμενο ύψος της βροχής μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, όπως φαίνεται από τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου, παρουσιάζει τοπικά συνολικά ύψη βροχής που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 80 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να σταματήσουν από το αργό απόγευμα της Παρασκευής. Ωστόσο, οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν επιφυλακτικοί μέχρι την πλήρη σταθεροποίηση των καιρικών συνθηκών.

simantikes-vrochoptoseis-provlepontai-gia-tin-kriti-stis-02-06-2023

NotosOnline με πληροφορίς από το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση