Στην Καλυβιανή η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Χριστόδουλος με καταγωγή από τις Καμάρες.

Εκοιμήθη σε ηλικία 78 ετών ο κρητικής καταγωγής, Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, κυρός Χριστόδουλος,
Ο κατά κόσμον Χρήστος Σαριδάκης είχε γεννηθεί το 1943 στις Καμάρες Ηρακλείου και τα τελευταία χρόνια φιλοξενείτο στο γηροκομείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ανακοίνωση για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Χριστοδούλου εξέδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στην οποία γνωστοποιεί και ότι η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στη 1 μ.μ. Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής.

H ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων:

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ανακοινώνει μετά λύπης, ουχ ήττον λύπης Κυρίου, την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Χριστοδούλου, την 11:00 προμεσημβρινή ώρα της σήμερον, 1ης/14ης Δεκεμβρίου 2021.

Ο εκλιπών αγαπητός αδελφός ημών, καταγόμενος εκ Καμαρών Ηρακλείου Κρήτης, εφοίτησεν εις την Πατριαρχικήν Σχολήν Ιεροσολύμων, ενετάχθη εκ νεαράς ηλικίας εις την Αγιοταφιτικήν Αδελφότητα, εσπούδασε Κλασσικήν Φιλολογίαν εις το Πανεπιστήμιον του Τελ-Αβίβ εις Ισραήλ και Θεολογίαν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπηρέτησε δε εις διαφόρους διακονίας του Πατριαρχείου, διετέλεσε καθηγητής της Ιερατικής Σχολής αυτού, κυρίως δε μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Γέρων Δραγουμάνος, προασπιζόμενος τα δικαιώματα του Ορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εις τα Πανάγια Προσκυνήματα.

Κατά τα τελευταία έτη, κλονισθείσης της υγιείας αυτού, ενοσηλεύθη εις νοσοκομείον του Ισραήλ, εις το Ίδρυμα «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων εν Αθήναις και εις το Γηροκομείον της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ένθα και εξέπνευσε την σήμερον ημέραν.

Η νεκρώσιμος ακολουθία αυτού θα ψαλή την 1.00μ.μ. της αύριον, Τετάρτης 2ης / 15ης Δεκεμβρίου 2021, εις την Ιεράν Μονήν Παναγίας Καλυβιανής τη κανονική αδεία του οικείου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου εις Ελλάδα Αρχιμανδρίτου π. Ραφαήλ, εκπροσωπούντων την Α.Θ.Μ. τον Πατέρα ημών και Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον.

Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων και η Αγιοταφιτική Αδελφότης ευχαριστούν όλους, όσοι ετίμησαν την μνήμην αυτού, ιδίως δε την Αρχιεπισκοπήν Κρήτης και την Ιεράν Μητρόπολιν Γορτύνης και Αρκαδίας.

Φωτογραφία από την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων- Advertisment -

Ακολουθήστε το notosonline.gr στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

- Advertisment -