Συλλήψεις στο Ρέθυμνο για παραβάσεις τελωνειακού κώδικα: Δύο άνδρες κρατούμενοι

Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες στο Ρέθυμνο, κατηγορούμενους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Οι δράστες είχαν προς πώληση παράνομο καπνό ναργιλέ, χωρίς την απαραίτητη τελωνειακή επισήμανση.

Στις 6 Μαΐου 2023, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου συνέλαβαν δύο άνδρες στο Ρέθυμνο, κατηγορούμενους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από ειδικές ενέργειες και δράσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού – τσιγάρων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, έχοντας προς πώληση 17 κιλά καπνού ναργιλέ, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης, και ως εκ τούτου, δεν είχαν υποβληθεί στον απαραίτητο τελωνειακό έλεγχο και σήμανση.

Μετέπειτα, διεξήχθη έρευνα σε αποθηκευτικό χώρο των κατηγορούμενων στο Δήμο Χανίων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 83 συσκευασίες καπνού ναργιλέ, συνολικού βάρους 15 κιλών και 250 γραμμαρίων, επίσης χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ρεθύμνου, ενώ η προανάκριση της υπόθεσης διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καπνού αποτελεί προτεραιότητα για τις αρχές, καθώς συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό, οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις ελέγχου και κατασχέσεων παράνομων προϊόντων, ενισχύοντας τον αγώνα κατά της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.

NotosOnline

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση