Σύλληψη δραστών ληστείας στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας εξιχνίασε άμεσα μία υπόθεση ληστείας σε γνωστό αρτοποιείο που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός αλλοδαπού άνδρα και μίας γυναίκας υπαλλήλου. Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ληστεία, παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και ψευδούς κατάθεσης.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της 16ης Απριλίου 2023, όταν ένας άγνωστος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, υπό την απειλή μαχαιριού, εισέβαλε σε αρτοζαχαροπλαστείο στο Δήμο Ηρακλείου. Ο δράστης ακινητοποίησε την υπάλληλο και αφαίρεσε από το ερμάριο της επιχείρησης μια τσάντα με 9.552 ευρώ.

Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, βασισμένη σε βιντεοληπτικό υλικό και άλλα στοιχεία, κατέληξε στην εμπλοκή του αλλοδαπού δράστη. Μετά την εντοπισή του, ο κατηγορούμενος υπέδειξε το σημείο απόκρυψης του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο κατασχέθηκε και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Επιπρόσθετα, η υπάλληλος του καταστήματος συνελήφθη κατηγορούμενη για ψευδή κατάθεση, καθώς κατά την εξέτασή της από τους αστυνομικούς, αναγνώρισε τον αλλοδαπό ως δράστη των πράξεων αλλά απέκρυψε τη γνωριμία τους, καθώς διατηρούσαν προσωπική σχέση.

Η προανάκριση της υπόθεσης διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν μπροστά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.