Συνάντηση για την προστασία της βασιλικής της Μητρόπολης της Γόρτυνας

[ad_1]

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης πραγματοποίησε μακρά συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο σχετικά με τα επόμενα βήματα για την ιστορική αποκατάσταση και προστασία του χώρου της βασιλικής της Μητρόπολης της Γόρτυνας και του αρχαιολογικού χώρου.


Κατά τη συνάντηση στην έδρα της Μητρόπολης στη Γόρτυνα ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί και για τη συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με τον οποίο συζήτησαν τις επόμενες ενέργειες για το θέμα και το γεγονός ότι η σημερινή εθνική οδός τέμνει την πεντάκλιτη βασιλική «αποκόπτοντας» το χώρο του Ιερού Βήματος από τον κυρίως ναό.


Παράλληλα, ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε τις απαντήσεις που έλαβε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, πάνω στις οποίες συζήτησε με τον Σεβασμιότατο, ο οποίος είναι πλήρως ενήμερος για το θέμα.


Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε κατά τη συνάντηση, ο κοινός στόχος είναι άμεσα η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να  προστατευθεί-αναδειχθεί η πεντάκλιτη βασιλική της Μητρόπολης της Γόρτυνας που ανήκει στα σπουδαιότερα μνημεία που διαθέτει η Μεσαρά και αποτελεί ένα εκτενές αρχαιολογικό πάρκο με ευρήματα από όλες τις περιόδους της ιστορίας της Κρήτης.


Με την ευκαιρία της συνάντησης, συζητήθηκαν οι σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες που παρέχονται από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Μεσαράς που εγκαινιάστηκε πριν από 3 χρόνια, και εκφράστηκαν σκέψεις για την αξιοποίηση του θρησκευτικού τουρισμού.

[ad_2]