Συζητήσεις για την αδελφοποίηση του Δήμου της Ιεράπετρας με την Αλεξάνδρεια

Στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας της Ιεράπετρας βρίσκεται η ενδεχόμενη αδελφοποίηση με την πόλη της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Η πρωτοβουλία, που εξετάζεται εντατικά, φαίνεται να διαφαίνεται ως μια νέα “πύλη” επικοινωνίας μεταξύ των δύο πόλεων, ενώ παράλληλα τονίζει τον ιστορικό δεσμό που υπάρχει ανάμεσα στην Κρήτη και την Αίγυπτο.

Στις αρχές της εβδομάδας, η Πληρεξούσιος Υπουργός του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα, Noha Kamal, και η Σύμβουλος του Εμπορικού Τμήματος, Φωτεινή Ζαφειράκη, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, Ευάγγελο Μπινιχάκη.

Η αδελφοποίηση, η οποία έχει συζητηθεί από την προηγούμενη δημοτική περίοδο, είναι μια κίνηση που αναμένεται να ενθαρρύνει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. «Επιθυμούμε να ενισχύσουμε τη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Αλεξάνδρειας και της Ιεράπετρας για εκατοντάδες χρόνια», ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μια πόλη με ζωντανό το ελληνικό στοιχείο, υπάρχει ιδιαίτερη επαφή με την Κρήτη λόγω του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄, ο οποίος είναι κρητικής καταγωγής.

Παρά την καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την τρέχουσα διοίκηση της Ιεράπετρας, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική σύνδεση μεταξύ των δύο πολιτισμών.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση