Βαρδάκης: Απαλλαγή των πλημμυροπαθών από τα τέλη εκτίμησης καταστροφών του ΕΛΓΑ

[ad_1]

Την απαλλαγή αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες από τα τέλη εκτίμησης ζημιών από τον ΕΛΓΑ, ζητάμε από κοινού με τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η θεομηνία που έπληξε το Δήμο Χερσονήσου, το Δήμο Μινώα Πεδιάδος και το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, τις προηγούμενες μέρες, προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι στο 100%.Προκειμένου να προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε εκτίμηση των καταστροφών, απαιτείται από τους παραγωγούς να καταβάλουν τα τέλη εκτίμησης της παρ. 5 του άρθρου 15 της υπ’ αρ. 157502/27.7.2011 κοινής υπουργικής απόφασης και της παρ. 3 του άρθρου 12 της υπ’ αρ. 157501/27.7.2011 κοινής υπουργικής απόφασης.

Για άλλη μια φορά οι αγρότες, οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσμενείς συνθήκες, που στις περισσότερες περιπτώσεις μηδενίζουν την παραγωγή τους. Παρά τη συρρίκνωση του εισοδήματος όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, λόγω της πανδημίας, δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική οικονομική ενίσχυση.

Είναι επιβεβλημένη ανάγκη, μέχρι να υπάρξει άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων, να απαλλαγούν τουλάχιστον από λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις.

[ad_2]

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση