Βενιζέλειο: Η Β’ Παθολογική Κλινική Έμεινε Στην Εφημερία Μόνο Με Ένα Παθολόγο!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει περιέλθει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Κρήτη, καθώς ένας και μοναδικός παθολόγος παραμένει ενεργός στη Β’ Παθολογική του Βενιζέλειου νοσοκομείου. Αυτό το γεγονός καταδεικνύει την ανεπάρκεια προσωπικού και την αύξηση της πίεσης στους εργαζόμενους του υγειονομικού τομέα.

Ο Χάρης Λυδάκης, γιατρός και διευθυντής στην εν λόγω κλινική, δημοσίευσε μία ανάρτηση όπου αναφέρει τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει. Με τον άλλο γιατρό της κλινικής Βαγγέλη Θαλασσινό να έχει πάρει αναρρωτική άδεια, ο κ. Λυδάκης θα είναι ο μόνος ενεργός γιατρός στην κλινική μέχρι τη Δευτέρα.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη καθώς, παρ’ όλα αυτά, ο κ. Βαγγέλης Θαλασσινός θα χρειαστεί να εφημερεύσει στο Ρέθυμνο την Κυριακή. Αυτή η εξέλιξη δείχνει μια ευρύτερη εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα την αύξηση των κινδύνων για τη δημόσια υγεία.

Η παρούσα κατάσταση απαιτεί άμεση παρέμβαση και δράση από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η ποιότητα της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης.

Ο κ. Χάρης Λυδάκης διευθυντής της Β’ παθολογικής κλινικής του Βενιζελείου δημοσίευσε χθες τη παρακάτω δημοσίευσε ανάρτηση:

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση