Ζωντανεύει η Παράδοση στη Μονή Μαλεβιζίου: Ένα Απογευματινό Ταξίδι στην Εποχή του αλωνίσματος

Σε μια αναβίωση της παράδοσης στη Μονή Μαλεβιζίου, το Κυριακάτικο απόγευμα μετατρέπεται σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, οδηγώντας τους επισκέπτες στην εποχή του αλωνίσματος. Αυτό το μοναδικό γεγονός, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονής και υποστηρίζεται από τον Δήμο Μαλεβιζίου, φιλοδοξεί να ανακαλέσει μνήμες για τους παλαιότερους και να διδάξει στη νεότερη γενιά την τέχνη της εξαγωγής του καρπού από τα στάχυα.

Από το αλώνισμα έως τον χόντρο, το σιτάρι θα περάσει από τον παραδοσιακό χειρόμυλο και τελικά θα μετατραπεί σε ξινόχοντρο από τις γυναίκες του χωριού. Το παραδοσιακό πιάτο θα προσφερθεί δωρεάν σε όλους τους παρευρισκόμενους, συνοδεύοντας την εκδήλωση με μια αυθεντική γευστική εμπειρία.

Η μουσική δε θα λείψει από την εκδήλωση, με τους καλλιτέχνες Νίκο Ρινακάκη (λύρα-τραγούδι), Μανώλη Χατζιμάρκο (λαούτο) και Γιάννη Γωνιανό (λαούτο-μαντολίνο) να ομορφαίνουν το απόγευμα. Ενώ, το χορευτικό συγκρότημα “Οι Αορείτες” θα προσθέσει μια ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση με τις παραδοσιακές τους χορογραφίες.

Το γεγονός θα λάβει χώρα στην περιοχή Πλακάλωνα στη Μονή Μαλεβιζίου, την Κυριακή στις 17:30, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για όλους. Προσκαλούμε το κοινό να ζήσει αυτήν την ιδιαίτερη παράδοση και να ταξιδέψει στην εποχή του αλωνίσματος.

NotosOnline

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση