Ανακαλύφθηκε Παράνομο Αποστακτήριο στο Ηράκλειο

Αποκαλύφθηκε ένα παράνομο αποστακτήριο στο Ηράκλειο, με την από κοινού δράση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης. Το αποστακτήριο, που παρήγαγε και διέθετε μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών, λειτουργούσε χωρίς τις απαραίτητες άδειες, παραβιάζοντας τον τελωνειακό κώδικα.

Χρησιμοποιώντας σχετικές πληροφορίες και μετά από καταγγελίες, οι ελεγκτές της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, εντόπισαν το αποστακτήριο και τον παράνομο εξοπλισμό. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ποσότητες αλκοολούχων ποτών, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα με ληγμένες άδειες.

Η έρευνα που βρίσκεται εν εξελίξει, στοχεύει στον εντοπισμό της συνολικής ποσότητας των αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκαν, καθώς επίσης και των επιχειρήσεων που τα διέθεσαν. Έχουν ληφθεί δείγματα από την κατασχεθείσα ποσότητα των αλκοολούχων ποτών για να εξεταστεί επακριβώς η σύνθεσή τους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν για τις διαπιστώσεις, προκειμένου να υπολογιστούν οι φόροι και δασμοί που διέφυγαν της είσπραξης, και για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών προστίμων. Επίσης, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, του ν. 2969/2001 και του ν. 2198/1993 «περί όπλων».

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση