Ανήλικος κατηγορείται για ληστεία 76χρονου στη Μεσαρά

Ένας 14χρονος κατηγορείται για ληστεία σε βαθμό κακουργήματος και απολογήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου, μετά από καταγγελία ηλικιωμένου συγχωριανού του που τον κατηγορεί για επίθεση και αφαίρεση 500 ευρώ σε χωριό της Μεσαράς.

Ένας 76χρονος άνδρας καταγγέλλει πως ένα μικρό αγόρι του επιτέθηκε και τον χτύπησε με μία κατσούνα προτού του αφαιρέσει 500 ευρώ. Το περιστατικό συνέβη σε χωριό της Μεσαράς, ενώ ο 14χρονος κατηγορείται για ληστεία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο ανήλικος παραπέμφθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου για να απολογηθεί. Το πρωί, πέρασε το κατώφλι του δικαστηρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε μετανιωμένος.

Σύμφωνα με την απόφαση της ανακρίτριας που ανέλαβε τον χειρισμό της υπόθεσης, ο 14χρονος θα φιλοξενηθεί σε κοινωνική δομή Ανηλίκων.

Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει συγκίνηση και ανησυχία, καθώς η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοιες πράξεις δείχνει την αύξηση της ανασφάλειας και της βίας. Η υπόθεση θα συνεχίσει να απασχολεί τις αρχές και την κοινή γνώμη, καθώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των ανηλίκων και την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

Η υπόθεση θέτει ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των ηλικιωμένων στην κοινωνία, αλλά και την ανάγκη για πρόληψη και παρέμβαση σε περιπτώσεις που αφορούν ανήλικους δράστες.

N.O.