Αστυνομική Επιχείρηση: Από Όπλα Μέχρι Αρχαία Τα Ευρήματα

Ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουνίου 2023, μια σημαντική αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Ηρακλείου, η οποία αναδείχθηκε ύστερα από καταγγελίες για ρίψη άσκοπων πυροβολισμών σε κοινωνική εκδήλωση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορα τμήματα, μεταξύ των οποίων το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων, η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δύο πολίτες συνελήφθησαν για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία περί όπλων, την προστασία των αρχαιοτήτων, καθώς και την αστυνομική διάταξη περί ζωοκλοπής.

Παράλληλα, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση κλοπής οχήματος για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος ενός από τους συλληφθέντες, καθώς και ενός άλλου πολίτη.

Σε έρευνα που διεξήχθη στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρκετά εύρηματα, συμπεριλαμβανομένων πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, κυνηγετικών όπλων, φυσιγγίων διαφόρων τύπων, καθώς και αντικειμένων ποικίλης φύσης όπως μαχαίρια, ένα αρχαίο νόμισμα και ένας ανιχνευτής μετάλλων.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση