Δήμος Φαιστού: Μπάρες μέτρησης υδάτων σε Ιρλανδικές Διαβάσεις

[ad_2]

Τοποθέτηση μπαρών μέτρησης υδάτων στις Ιρλανδικές Διαβάσεις από το Δήμο Φαιστού.

Τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου, προχώρησαν στην τοποθέτηση μπαρών μέτρησης στάθμης νερού τόσο στην Ιρλανδική Διάβαση του Γεροπόταμου στις Μοίρες, όσο και στην Ιρλανδική Διάβαση Αγίας Τριάδας στο Τυμπάκι προκειμένου να είναι εμφανές από απόσταση το μέγεθος της επικινδυνότητας διέλευσης. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες μπάρες έχουν τον χαρακτήρα αρχικής πρόληψης επικινδυνότητας, αφού σε όλες τις περιπτώσεις που υπάρχουν οδηγίες από το αρμόδιο κεντρικό όργανο Πολιτικής Προστασίας και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι διαβάσεις σφραγίζονται με μπάρες.

Τη διαδικασία τοποθέτησης επόπτευσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ιπποκράτης Σκαντζάκης και στην περίπτωση της διάβασης Γεροποτάμου, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Μοιρών κ. Γιώργος Κακουλάκης.

«Η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, αλλά και των επισκεπτών του δήμου μας που δεν γνωρίζουν την περιοχή είναι αδιαμφισβήτητη» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει: «Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που γίνεται, προχωρήσαμε σε μία ακόμα, αναγκαία θεωρούμε προσθήκη, ώστε όσοι περνούν από τις διαβάσεις, εφόσον δεν υπάρχει εντολή για το κλείσιμο τους, να γνωρίζουν το ακριβές ύψος του ύδατος και κατά συνέπεια το μέγεθος του κινδύνου»

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης αναφέρει: «Προχωράμε μία κίνηση, που μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά είναι ουσιαστική και απαραίτητη για την ασφάλεια και την Πολιτική Προστασία. Έχουμε την τιμή να είμαστε ο πρώτος δήμος σε όλη την Κρήτη που προχωράμε σε αυτή την ενέργεια, με στόχο να υλοποιούμε καθημερινά νέες δράσεις και παρεμβάσεις που έχουν στόχο την ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών μας».

[ad_1]