Δήμος Σφακίων: Εορτασμός της κήρυξης της επανάστασης του 1821

Ο Δήμος Σφακίων τίμησε την κήρυξη της Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη με μια επιμνημόσυνη δέηση στον ιστορικό ναό της Παναγίας της Θυμιανής. Η εκδήλωση, που περιελάμβανε Αρχιερατική Θεία λειτουργία, πραγματοποιήθηκε σήμερα και ολοκληρώθηκε με γεύμα στην ταβέρνα Ποσειδώνειο.

Την τιμητική εκδήλωση παρακολούθησαν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα. Βολουδάκη Σέβη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα. Βολουδάκη Σέβη τόνισε τη σημασία των γεγονότων της εποχής σε μια ομιλία που εκφώνησε. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από σημαντικές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων, της Αστυνομικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σταθμού και άλλων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες του αγώνα και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Με αυτή την εκδήλωση, ο Δήμος Σφακίων δείχνει την εκτίμησή του για την ιστορία της Κρήτης και τη σημασία της Επανάστασης του 1821. Το γεγονός αυτό συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό μέρος της ταυτότητας του Δήμου και των κατοίκων του.

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση