Διπλή ακαδημαϊκή διάκριση για τον καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), έχει εκλεγεί μέλος στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών αποτελεί έναν θεσμό που τιμά τους επιστήμονες για την προαγωγή της επιστήμης και της διεπιστημονικής συνεργασίας, ενώ η Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Γερμανίας διακρίνεται για την προώθηση της επιστημονικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Ο κ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, είναι επίσης μέλος του Αμερικανικού Οργανισμού για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO), της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (EASA), της Academia Europaea και είναι Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζει την υπερηφάνεια της για τις διακρίσεις του Καθηγητή κ. Ταβερναράκη και την σημαντική του συνεισφορά στην επιστημονική κοινότητα.

NotosOnline

Δείξε μας την αγάπη σας! Κοινοποιήστε την είδηση