NotosOnline
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
    • ΜΕΣΑΡΑ
    • ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    • ΧΑΝΙΑ
    • ΡΕΘΥΜΝΟ
    • ΛΑΣΙΘΙ
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
SUBSCRIBE
NotosOnline
  • Αρχική
  • ΚΡΗΤΗ
    • ΜΕΣΑΡΑ
    • ΗΡΑΚΛΕΙΟ
    • ΧΑΝΙΑ
    • ΡΕΘΥΜΝΟ
    • ΛΑΣΙΘΙ
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
NotosOnline
Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
Αρχική Κρήτη Ηράκλειο

Δομή στους Αθανάτους: Δεν κάνει πίσω ο Πλεύρης – Λίγες ημέρες για άλλη λύση

Συντακτική Ομάδα NotosOnline Από Συντακτική Ομάδα NotosOnline
9 Σεπτεμβρίου 2026, 15:01
A A
Πρώην αποθήκες Σκουλούδη στους Αθανάτους για τη σχεδιαζόμενη δομή μεταναστών στο Ηράκλειο
12
SHARES
587
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Κοινοποιήστε την είδησηΜοιραστείτε το στο Twitter

Στην επιλογή των Αθανάτων για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών στο Ηράκλειο επιμένει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά την πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Ο Θάνος Πλεύρης άφησε, πάντως, ανοιχτό ένα περιορισμένο περιθώριο αλλαγής της χωροθέτησης, εφόσον Δήμος και Περιφέρεια παρουσιάσουν άμεσα συγκεκριμένη και λειτουργική εναλλακτική λύση.

Η συζήτηση αφορούσε τον σχεδιασμό για τη λειτουργία δομής στις πρώην αποθήκες Σκουλούδη, μια επιλογή που έχει προκαλέσει επίμονες αντιδράσεις από κατοίκους και τοπικούς φορείς. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατοίκων, οι οποίοι παρουσίασαν τις ενστάσεις τους για τη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Οι Αθάνατοι παραμένουν στον κυβερνητικό σχεδιασμό

Η συνάντηση δεν οδήγησε σε απόσυρση της επιλογής των Αθανάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά την ολοκλήρωσή της, το υπουργείο εξακολουθεί να θεωρεί τις πρώην αποθήκες Σκουλούδη ως τη διαθέσιμη λύση για τη δημιουργία της δομής.

Ο υπουργός κατέστησε παράλληλα σαφές ότι η λειτουργία δομής στο Ηράκλειο ή στην ευρύτερη περιοχή δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Το ζήτημα που μπορεί ακόμη να συζητηθεί αφορά, υπό προϋποθέσεις, τον χώρο στον οποίο αυτή θα εγκατασταθεί.

Λίγες ημέρες για συγκεκριμένη αντιπρόταση

Το στοιχείο που διαφοροποιεί τα δεδομένα είναι το χρονικό περιθώριο που δόθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να παρουσιάσει εναλλακτική πρόταση.

Η θέση που μεταφέρθηκε στη συνάντηση είναι ότι μια διαφορετική χωροθέτηση θα μπορούσε να εξεταστεί μόνο εφόσον η Περιφέρεια Κρήτης ή ο Δήμος Ηρακλείου καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος θα μπορεί να αξιοποιηθεί στην πράξη για τις ανάγκες της δομής.

Δεν πρόκειται, επομένως, για αναστολή του σχεδιασμού στους Αθανάτους. Πρόκειται για ένα περιορισμένο περιθώριο αναζήτησης άλλης λύσης, με τις πρώην αποθήκες Σκουλούδη να παραμένουν στο τραπέζι έως ότου παρουσιαστεί εναλλακτική πρόταση που θα κριθεί κατάλληλη και εφαρμόσιμη.

Τι έθεσαν οι εκπρόσωποι της Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι κατοίκων και φορέων ανέπτυξαν τις αντιρρήσεις τους για την επιλογή των πρώην αποθηκών Σκουλούδη, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι κατάλληλος για τη λειτουργία της δομής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και κάτοικοι, ενώ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου συμμετείχαν ο Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Σέβη Βολουδάκη.

Η πίεση περνά τώρα στην Αυτοδιοίκηση

Μετά τη συνάντηση στην Αθήνα, το επόμενο βήμα βρίσκεται πλέον στην πλευρά των τοπικών αρχών. Δήμος και Περιφέρεια καλούνται, μέσα σε στενό χρονικό πλαίσιο, να εξετάσουν εάν υπάρχει χώρος που μπορεί να αποτελέσει ρεαλιστική εναλλακτική λύση.

Εφόσον δεν παρουσιαστεί τέτοια πρόταση ή εάν η πρόταση δεν θεωρηθεί λειτουργική, ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός για τις πρώην αποθήκες Σκουλούδη παραμένει ενεργός.

Η εξέλιξη μεταφέρει έτσι το επίκεντρο από τη διαφωνία για το εάν θα δημιουργηθεί δομή στο Ηράκλειο στο ερώτημα του πού τελικά θα χωροθετηθεί. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι καθοριστικές, καθώς το περιθώριο που έχει δοθεί για την κατάθεση εναλλακτικής λύσης είναι περιορισμένο.

NotosOnLine

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλημέρα Μεσαρά: Ο καιρός σήμερα, διακοπή ρεύματος στον Ζαρό και οι ειδήσεις

Χανιά: Σύλληψη για 11 κλοπές από αυτοκίνητα

Δομή μεταναστών στους Αθανάτους: Τι καταγγέλλει η Βατσινά στη Βουλή

Ετικέτες: ΑθάνατοιΔήμος Ηρακλείουδομή μεταναστώνΘάνος ΠλεύρηςΥπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Κοινοποιήστε5Tweet3
Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες Ξεκαρδάκης Επώνυμα Ανδρικά και Γυναικεία Ενδύματα στις Μοίρες

Ίσως Σας Ενδιαφέρει

Θάνος Πλεύρης
Ηράκλειο

Προχωρά η δομή μεταναστών στους Αθανάτους – Τι ανακοίνωσε ο Πλεύρης στη Βουλή

15 Οκτωβρίου 2026, 20:11
Φαράγγι Αγίας Ειρήνης
Χανιά

Φαράγγι Αγίας Ειρήνης: Μέχρι πότε θα παραμείνει κλειστό

15 Οκτωβρίου 2026, 19:54
Φραγκίσκος Παρασύρης
Πολιτική

Παρασύρης: Τι υποστηρίζει για τα 36 εκατ. στα καύσιμα και τη δομή στους Αθανάτους

15 Οκτωβρίου 2026, 18:51
Blue Star
Κρήτη

Πλοία Κρήτης: Τι αλλάζει σήμερα σε Ηράκλειο και Χανιά

15 Οκτωβρίου 2026, 08:40
Ενημερωτική δράση για την παχυσαρκία στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
Υγεία

Ηράκλειο: Δράση για την παχυσαρκία στις 17 Οκτωβρίου

15 Οκτωβρίου 2026, 08:12
Καιρός
Μεσαρά

Καλημέρα Μεσαρά: Πού έβρεξε χθες, ο καιρός σήμερα και οι ειδήσεις

15 Οκτωβρίου 2026, 06:34

Δημοφιλή

Καιρός

Καλημέρα Μεσαρά: Ο καιρός σήμερα, διακοπή ρεύματος στον Ζαρό και οι ειδήσεις

17 Οκτωβρίου 2026
Συνάντηση του Μαργαρίτη Σχοινά με εκπροσώπους της ΕΘΕΑΣ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Αγροτικές πληρωμές: Τι συζητήθηκε στο ΥΠΑΑΤ με την ΕΘΕΑΣ

17 Οκτωβρίου 2026
Καιρός

Καιρός στην Κρήτη σήμερα: Πού θα φτάσει τους 23 βαθμούς και πότε επιστρέφουν οι βροχές

16 Οκτωβρίου 2026
Notosonline

Αγίας Παρασκευής 2
Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
Τ.Κ. 70400
Τηλ.: 2892 0 25226
Κιν.: 690 602 1314
Email: notosonline[@]gmail.com

Διαφήμιση   Επικοινωνία   Ποιοι Είμαστε
Cookie Policy   Προσωπικά Δεδομένα

Αριθμός Μητρώου emedia

Μεσαρά / Κρήτη / Ελλάδα / Κοινωνία / Οικονομία / Υγέια / Πολιτική / Πολιτισμός / Αυτοδιοίκηση / Παιδεία / Τουρισμός / Τεχνολογία / Αθλητισμός / Κόσμος / Καιρός / Εφημερεύοντα φαρμακεία

© 2026 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.

Κανένα Αποτέλεσμα
Προβολή Όλων Των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Κρήτη
    • Μεσαρά
    • Ηράκλειο
    • Χανιά
    • Ρέθυμνο
    • Λασίθι
  • Ελλάδα
  • Οικονομία
  • Υγεία
  • Πολιτική
  • Πολιτισμός

Μεσαρά / Κρήτη / Ελλάδα / Κοινωνία / Οικονομία / Υγέια / Πολιτική / Πολιτισμός / Αυτοδιοίκηση / Παιδεία / Τουρισμός / Τεχνολογία / Αθλητισμός / Κόσμος / Καιρός / Εφημερεύοντα φαρμακεία

© 2026 NotosOnline - Τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται.