Έκρηξη Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα: Προβλέπονται νέα ρεκόρ για το 2023

Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, και ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge, επισημαίνουν την εντυπωσιακή αύξηση των αφίξεων Βρετανών τουριστών και ταξιδιωτικών εσόδων. Προβλέπονται νέα ρεκόρ για το 2023 με περισσότερους από 4 εκατομμύρια επισκέπτες από τη Βρετανία.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Matthew Lodge, επισήμαναν την εκπληκτική αύξηση των αφίξεων Βρετανών τουριστών και των ταξιδιωτικών εσόδων για τη χώρα. Το 2022, οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις αφίξεις ταξιδιωτών στην Ελλάδα.

Ο κ. Κικίλιας προβλέπει ότι το 2023 θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς ο αριθμός των τουριστών από τη Βρετανία αναμένεται να υπερβεί τα 4 εκατομμύρια. Η αύξηση των πτήσεων και η προσθήκη νέων προορισμών φέτος συμβάλλουν στην ευοίωνη πρόβλεψη. Ο Βρετανός Πρέσβης κ. Lodge συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση, τονίζοντας ότι όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι το 2023 η Ελλάδα θα καταγράψει νέο ρεκόρ στην προσέλευση ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο άνδρες υπογράμμισαν τη συνεχιζόμενη προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ να προβάλουν νέους προορισμούς, να αναδείξουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, και να προωθήσουν το city break. Ο κ. Lodge επέκρινε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο φορέων του τουρισμού, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους Έλληνες και Ελληνίδες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των Βρετανών τουριστών και την ευχαριστία τους για τις αξέχαστες αναμνήσεις που προσφέρουν στους επισκέπτες από τη Βρετανία. Σύμφωνα με τον Πρέσβη κ. Lodge, η Ελλάδα είναι μια χώρα που απολαμβάνει τη φήμη της φιλοξενίας και της ομορφιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2023 αναμένεται να είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, με τον αριθμό των Βρετανών τουριστών να αυξάνεται σε ρεκόρ επιπέδων. Οι προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την προώθηση νέων προορισμών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, συμβάλλουν στη δημιουργία ευνοϊκών προοπτικών για την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού κλάδου.

NotosOnline
Φωτογραφία απο Rudy and Peter Skitterians from Pixabay